Congressen

DIT CONGRES IS HELAAS AFGELAST. Op 27 februari 2024 organiseren we samen met het Kenniscentrum Kraamzorg het congres Zorg rondom de geboorte. Ben jij kraamverzorgende en wil je meer weten over: – hoe duidelijk communiceren ervoor zorgt dat je boodschap overkomt – de nieuwe herregistratie-eisen van het Kenniscentrum Kraamzorg – hoe je ouders begeleidt die (meer…)


Dit congres is helaas afgelast. Tijdens dit congres over de wondere wereld van dementie krijg je veel informatie, tips, handreikingen en adviezen en leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. Je krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen: – wat (meer…)


Mensen die zich in de terminale fase bevinden en niet thuis of in een ziekenhuis kunnen of willen verblijven, worden steeds vaker verzorgd in een hospice. Inmiddels zijn er honderden hospicevoorzieningen in Nederland en de vraag naar hospicezorg blijft toenemen. Daarom organiseren we voor de achtste keer een congres specifiek voor hospicezorg. Tijdens dit 8e (meer…)


  HET SYMPOSIUM IS VOLGEBOEKT – je kunt je niet meer aanmelden. We hanteren GEEN wachtlijst!!   Op dinsdag 19 maart 2024 organiseert het Kennisplatform EVB+ het symposium ‘DE MENS BLIJVEN ZIEN’. Een symposium voor iedereen die professioneel en/of persoonlijk betrokken is bij mensen met een Ernstige Verstandelijke Beperking en Moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+). Tijdens (meer…)


Dat humor een belangrijk instrument in de zorg is, wordt onderkend door diverse landelijke richtlijnen en protocollen. Het positieve effect van humor als evidence-based interventie is wetenschappelijk aangetoond. Toch wordt er op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de werking, de effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor. Als je daar meer van weet, (meer…)


Overdag zijn er honderdduizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk, maar als Nederland slaapt zijn dat er maar een paar duizend. Als jij er daar één van bent, is dit congres speciaal voor jou. Want als het ‘s nachts donker en stil wordt en je patiënten of cliënten zich eenzaam en angstig voelen, dan houd (meer…)


Er zijn veel interventies die je complementair (aanvullend) in de reguliere zorg kunt inzetten bij je patiënten en cliënten. En dat wordt in steeds meer zorginstellingen gedaan. Inmiddels hebben diverse complementaire behandelingen een wetenschappelijke basis verworven, wat aantoont dat ze veilig en effectief zijn. Daarnaast zijn er toepassingen waarvan de werkzaamheid onderzocht wordt en zijn (meer…)