Congressen

Tijdens dit congres over de wondere wereld van dementie krijg je veel informatie, tips, handreikingen en adviezen en leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. Je krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen: – wat kan een therapiehond betekenen voor (meer…)


[dit congres is verplaatst – deelnemers hebben hierover bericht ontvangen] Op 27 februari 2024 organiseren we samen met het Kenniscentrum Kraamzorg het congres Zorg rondom de geboorte. Ben jij kraamverzorgende en wil je meer weten over: – hoe duidelijk communiceren ervoor zorgt dat je boodschap overkomt – de nieuwe herregistratie-eisen van het Kenniscentrum Kraamzorg – (meer…)


Pijn komt heel veel voor. Na bijvoorbeeld een operatie, trauma of onderzoek kan acute pijn ontstaan. Een chronische aandoening, zoals diabetes, MS, ziekte van Parkinson en dementie kan tot pijn leiden. En bij levensbedreigende ziekten zoals bij kanker komt pijn ook veel voor. Pijn is echter niet iets wat we zomaar moeten accepteren. Ernstige pijn (meer…)


Dat humor een belangrijk instrument in de zorg is, wordt onderkend door diverse landelijke richtlijnen en protocollen. Het positieve effect van humor als evidence-based interventie is wetenschappelijk aangetoond. Toch wordt er op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de werking, de effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor. Als je daar meer van weet, (meer…)


Zorg verlenen aan patiënten die binnen afzienbare tijd komen te overlijden is heel bijzonder en waardevol. Je streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en probeert het de patiënt of cliënt zo comfortabel mogelijk te maken. Je bestrijdt ziekteverschijnselen zoals pijn, benauwdheid of misselijkheid. Daarnaast bied je emotionele ondersteuning aan de patiënt of (meer…)