Overdag zijn er honderdduizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk, maar als Nederland slaapt zijn dat er maar een paar duizend. Als jij er daar één van bent, is dit congres speciaal voor jou. Want als het ‘s nachts donker en stil wordt en je patiënten of cliënten zich eenzaam en angstig voelen, dan houd (meer…)


Let op: we hebben dit congres verplaatst van 13 oktober naar 17 maart 2022. Deelnemers zijn hierover geïnformeerd. Heb je geen mail ontvangen, check dan je spambox en stuur anders een mail naar info@congressenmetzorg.nl. Tijdens dit zesde congres over de wondere wereld van dementie krijg je weer heel veel informatie, tips, handreikingen en adviezen en (meer…)


Na een roerige periode met COVID, die gevolgen heeft gehad voor ons allen, willen we graag ‘even op adem komen’ met een landelijk symposium over chronische beademing. Drie jaar na ons eerste CTB-symposium blijken de ontwikkelingen binnen de thuisbeademing niet te hebben stilgestaan. Zo zijn er nieuwe indicaties voor beademing bijgekomen, heeft e-health zijn intrede gedaan (meer…)


Dit congres vond ook plaats op 8 september. De deelnemers waardeerden het met een 8,3. Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Je bestrijdt als verpleegkundige of verzorgende niet meer de ziekte, maar ziekteverschijnselen zoals pijn, benauwdheid of misselijkheid. Daarnaast bied je emotionele ondersteuning aan de patiënt of cliënt (meer…)


Dit congres gaat door conform de op dit moment geldende coronamaatregelen. Dat houdt in dat we de deelnemers om een coronatoegangsbewijs zullen vragen. Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt met een vaccinatie-, test- of herstelbewijs vind je op rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen. Pijn komt heel veel voor. Na bijvoorbeeld een operatie, trauma of onderzoek kan acute (meer…)


Dit congres gaat door conform de op dit moment geldende coronamaatregelen. Dat houdt in dat we de deelnemers om een coronatoegangsbewijs zullen vragen. Dit bewijs maak je met een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen (meer…)