Congressen in 2015


 • 14 oktober 2015
  09:30 - 16:30

Terminale zorg wordt steeds vaker in een hospice verleend. Daarom werd het hoog tijd voor een congres specifiek voor hospicezorg.  Op dit 1e Nationale Congres voor Hospicezorg werd aandacht besteed aan – de hospicezorg anno nu – het samenspel tussen professionals en vrijwilligers – palliatieve sedatie – decubituspreventie – complementaire zorg – bewust stoppen met (more…)


 • 9 oktober 2015
  09:30 - 16:30

Dr. Anneke van der Plaats, sociaal geriater en mede-auteur van ‘De wondere wereld van dementie’ en ‘Het demente brein’, is oprichter van het BreinCollectief, een groep deskundigen die zich – ieder vanuit een eigen en elkaar aanvullende discipline – bezighoudt met mensen met een hersenaandoening. Dit congres bundelde hun theoretische en praktische kennis van de (more…)


 • Herken letsel door geweld
  1 oktober 2015
  09:30 - 17:00

Voor alle verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten (op de spoedeisende hulp, kinderafdeling en in de geriatrie, ambulancezorg, thuiszorg, penitentiaire instelling, asielzoekers- en brandwondencentra) Verpleegkundigen krijgen regelmatig te maken met slachtoffers van geweld. Zowel in het ziekenhuis, de thuiszorg, een gevangenis, een asielzoekerscentrum en op de ambulance kun je betrokken raken bij geweldszaken, en kun je een (more…)


 • Het CVA-congres
  25 september 2015
  09:30 - 16:30

Ieder jaar krijgen ongeveer 41000 Nederlanders een CVA. De gevolgen zijn vaak ingrijpend, zowel voor de patiënt als voor de naasten. Behalve zichtbare, lichamelijke gevolgen, zoals verlamming, afasie en problemen met het zicht, kunnen er zich ook onzichtbare gevolgen voordoen. Zo komen karakterveranderingen, vermoeidheid en concentratieproblemen veel voor. Zijn de gevolgen van een CVA te (more…)


 • Het Nachtcongres
  18 juni 2015 - 19 juni 2015
  21:30 - 06:00

Voor alle verpleegkundigen en verzorgenden die (soms of regelmatig) in de nachtdienst werken Elke nacht zijn er duizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk. Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, een aparte sfeer; dat zijn een paar van de kernwoorden die bij de nachtdienst horen. Maar ook: onzekerheid, gezondheidsrisico’s, onveiligheid… Tijdens het Nachtcongres besteedden we aandacht aan specifieke zaken (more…)


 • Het Alzheimercongres
  22 mei 2015
  09:30 - 16:30

      Voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en overige geïnteresseerden De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Voor zorgverleners is het niet altijd gemakkelijk om met alzheimerpatiënten om te gaan, omdat ze geheugen-, communicatie- en gedragsproblemen hebben. Tijdens het Alzheimercongres presenteerden deskundigen inzichten en praktische tips en kregen de deelnemers antwoorden op (more…)


 • Palliatieve Zorgverlening Thuis
  10 april 2015
  09:30 - 16:30

      Voor alle verpleegkundigen en overige geïnteresseerden werkzaam in de thuiszorg Veel ernstig zieke mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken hebben ze hulp en ondersteuning nodig, zowel van hun naasten als van professionals, zoals artsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Gezamenlijk zetten zij zich in om het lijden (more…)


 • Herken letsel door geweld! Forensische verpleegkunde
  6 maart 2015
  09:30 - 17:00

Voor alle verpleegkundigen (op de spoedeisende hulp, kinderafdeling en in de geriatrie, ambulancezorg, thuiszorg, penitentiaire instellingen, GGD’s, asielzoekerscentra) Als verpleegkundige krijg je regelmatig te maken met slachtoffers van geweld. Zowel in het ziekenhuis, de thuiszorg, een gevangenis, een asielzoekerscentrum en op de ambulance kun je betrokken raken bij geweldszaken, en kun je een grote bijdrage (more…)


 • Psychiatrische problematiek in de thuiszorg
  6 februari 2015
  09:30 - 17:00

Voor alle verpleegkundigen in de thuiszorg en overige geïnteresseerden   Als je in de thuiszorg werkt, dan merk je het ongetwijfeld: steeds vaker verleen je zorg aan patiënten en cliënten die behalve lichamelijke, ook psychische problemen hebben. Uiteraard werk je dan samen met hierin gespecialiseerde zorgverleners, maar het is goed zelf ook te weten hoe (more…)