Congressen


  • 7 maart 2019
   09:30 - 16:30

        Ouderen die in een verpleeghuis wonen bewegen nog steeds veel te weinig, ondanks alle goede bedoelingen, zorgleefplanmodules, toolboxen en starterkits… Waarom is bewegen in een verpleeghuis zoveel moeilijker voor de bewoners dan thuis? Blijkbaar wordt het nog steeds niet of (te) weinig gestimuleerd en is het nog steeds geen vast onderdeel van (meer…)


  • 14 maart 2019
   09:30 - 16:30

        Jaarlijks lopen ongeveer 130.000 mensen een vorm van hersenletsel op. De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn vaak ingrijpend, zowel voor de patiënt als voor de naasten. Wat kun je als zorgprofessional doen bij gevolgen die onzichtbaar zijn, zoals concentratie- en geheugenproblemen? Welke interventies zet je in bij agressief gedrag en verslavingsproblematiek? (meer…)


  • 27 maart 2019
   09:30 - 16:30

        Ontspanningsoefeningen, aromatherapie, acupressuur, massage… zomaar een paar voorbeelden van interventies die je complementair (aanvullend) aan de reguliere zorg kunt inzetten bij je patiënten en cliënten. En dat wordt in steeds meer zorginstellingen gedaan. Want inmiddels heeft een aantal complementaire behandelingen een wetenschappelijke basis, zijn er toepassingen waarvan de werkzaamheid onderzocht wordt en (meer…)


  • 2 april 2019
   09:30 - 16:30

    Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Je bestrijdt als verpleegkundige of verzorgende niet meer de ziekte, maar ziekteverschijnselen zoals pijn, benauwdheid of misselijkheid. Daarnaast bied je emotionele ondersteuning aan de patiënt of cliënt en diens naasten. Tijdens het congres Zorg rondom het levenseinde gaan we in op (meer…)


  • 5 april 2019
   09:30 - 16:30

      Als verpleegkundige of verzorgende kun je te maken krijgen met patiënten en cliënten die moeilijk hanteerbaar, onbegrepen oftewel probleemgedrag vertonen. Hoe ga je om met deze patiënten en cliënten? Hoe kun je dit gedrag verhelderen én aanpakken? Hoe handel je bij agressie? Hoe onderscheid je depressieve gevoelens van een depressie? Helpt het toedienen (meer…)

 

Reageer

 

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *