Congressen


  • 7 maart 2020
   10:00 - 16:45

  De Varodem Academy bestaat vijf jaar en dit willen wij graag samen met jou vieren! Onder de noemer ‘Expeditie Varodem’ nemen wij je mee op een unieke, inspirerende en leerzame ontdekkingstocht door de wereld van Varodem – The compression company. Je wordt op een prachtige locatie en in een feestelijke setting geboeid door de sprekers (meer…)


  • 25 maart 2020
   09:30 - 16:30

        Ontspanningsoefeningen, aromatherapie, acupressuur, massage… zomaar een paar voorbeelden van interventies die je complementair (aanvullend) aan de reguliere zorg kunt inzetten bij je patiënten en cliënten. En dat wordt in steeds meer zorginstellingen gedaan. Want inmiddels heeft een aantal complementaire behandelingen een wetenschappelijke basis, zijn er toepassingen waarvan de werkzaamheid onderzocht wordt en (meer…)


  • Zorg rondom de geboorte in Apenheul
   1 april 2020
   13:30 - 20:45
  • Zorg rondom de geboorte in Beekse Bergen
   10 november 2020
   13:30 - 20:45

      Op 1 april en op 10 november 2020 organiseren we samen met het Kenniscentrum Kraamzorg het congres Zorg rondom de geboorte. Ben jij kraamverzorgende en wil je meer weten over: – het belang van hechting – wat je moet doen als je huiselijk geweld vermoedt – wat je kunt doen als je cliënt (meer…)


  • 3 april 2020
   09:30 - 16:30

      Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Je bestrijdt als verpleegkundige of verzorgende niet meer de ziekte, maar ziekteverschijnselen zoals pijn, benauwdheid of misselijkheid. Daarnaast bied je emotionele ondersteuning aan de patiënt of cliënt en diens naasten. Tijdens het congres Zorg rondom het levenseinde gaan we in (meer…)


  • 8 april 2020
   09:30 - 16:30

        Met concrete tips, tricks & tools waar je meteen in de praktijk mee aan de slag kunt! Zorg verlenen aan mensen met dementie is niet altijd gemakkelijk. Toch zijn er – soms verrassend eenvoudige – manieren om contact te leggen en onrust en agitatie te verminderen. Door te begrijpen hoe het brein van (meer…)


  • 15 april 2020
   09:30 - 18:30

        Bevlogen en vakkundige begeleiders, familie en andere betrokkenen zetten zich dagelijks in voor mensen met EVB+ (Ernstig Verstandelijke Beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag). De begeleiding van mensen met EVB+ vraagt om toewijding, wijsheid, kennis en expertise van alle betrokkenen. De praktijk leert dat dit een blijvende zoektocht is waarin je met vallen (meer…)


  • 11 juni 2020
   09:00 - 16:45

    Congres Traumasporen (The Body Keeps the Score) Het herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen   Door prof. dr. Bessel van der Kolk   De afgelopen jaren is er enorm veel nieuwe kennis opgedaan over de neurobiologische aspecten van trauma, de werking van het geheugen en de aard van herinneringen bij getraumatiseerde (meer…)


  • 18 juni 2020 - 19 juni 2020
   21:30 - 06:30

          Overdag zijn er honderdduizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk, maar als Nederland slaapt zijn dat er maar een paar duizend. Als jij er daar één van bent, is dit congres speciaal voor jou. Want als het ‘s nachts donker en stil wordt en je patiënten of cliënten zich eenzaam en (meer…)


  • 5 oktober 2020
   09:00 - 16:45

  Congres Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma Het onderscheiden en verenigen van gefragmenteerde persoonlijkheidsdelen Door Janina Fisher, PhD Janina Fisher combineert actuele neurobiologische kennis over trauma, dissociatie en gehechtheidsproblematiek met een praktische aanpak voor de behandeling daarvan. Aan de hand van strategieën die zijn gebaseerd op Sensorimotor Psychotherapy, Internal Family Systems-therapie (IFS), mindfulnessgerichte therapieën en klinische (meer…)

 

Reageer

 

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *