Congressen


  • 31 oktober 2018
   09:30 - 16:30

            Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Niet langer staat genezing, maar de kwaliteit van het leven en het verlichten van het lijden centraal. Als verpleegkundige of verzorgende bied je dan ook vooral emotionele ondersteuning aan de patiĆ«nt en diens naasten. Goede communicatie met (meer…)


  • 9 november 2018
   09:30 - 16:30

  Iets wat ogenschijnlijk zo simpel is, namelijk het behandelen van een open been, blijkt ook vandaag de dag nog een behoorlijk lastige uitdaging te zijn. De afgelopen decennia hebben flebologen veel werk verzet om aan te tonen welke behandelingen wel en welke niet aantoonbaar effectief zijn. En daaruit blijkt dat compressie, in welke vorm dan (meer…)


  • 16 november 2018
   09:30 - 16:45

          Pijn komt heel veel voor. Na bijvoorbeeld een operatie, trauma of onderzoek kan acute pijn ontstaan. Een chronische aandoening, zoals diabetes, MS, ziekte van Parkinson en dementie kan tot pijn leiden. En bij levensbedreigende ziekten zoals bij kanker komt pijn ook veel voor. Pijn is echter niet iets wat we zomaar (meer…)


  • 22 november 2018
   09:30 - 16:35

              Omdat er veel comorbiditeit is bij patiĆ«nten met een hersenaandoening en omdat er een grote overlap is in symptomen, is het soms moeilijk te bepalen welke oorzaak er precies ten grondslag ligt aan de hersenziekte. Zo kan een somatische hersenaandoening leiden tot bijvoorbeeld gedrags- en stemmingsstoornissen, depressie of apathie, (meer…)


  • 13 december 2018
   09:30 - 16:30

          Ouderen die in een verpleeghuis wonen bewegen nog steeds veel te weinig, ondanks alle goede bedoelingen, zorgleefplanmodules, toolboxen en starterkits… Waarom is bewegen in een verpleeghuis zoveel moeilijker voor de bewoners dan thuis? Blijkbaar wordt het nog steeds niet of (te) weinig gestimuleerd en is het nog steeds geen vast onderdeel (meer…)

 

Reageer

 

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *