Congressen


  • 19 september 2018
   09:30 - 16:35

          Jeuk is misschien wel de meest voorkomende huidklacht ter wereld en kan variëren van een milde prikkel tot een allesoverheersende en tot wanhoop drijvende sensatie. Zorgverleners hebben vaak de grootste moeite om de oorzaak te vinden (medicijngebruik, interne ziekten, huidaandoeningen, afwijkende laboratoriumuitslagen…) en ondertussen wil de patiënt van de jeuk af. (meer…)


  • 26 september 2018
   09:30 - 16:30

          Als verpleegkundige of verzorgende krijg je regelmatig te maken met mensen die suïcidaal zijn. Zij vallen dus ook onder jouw zorg. Maar misschien weet je niet goed (genoeg) hoe je hen kunt helpen. Wat kun je doen als iemand zo wanhopig is, dat hij of zij suïcide overweegt? Welke vragen kun (meer…)


  • 28 september 2018
   09:30 - 16:30

        Ongeveer tienduizend mensen in Nederland hebben een ernstige meervoudige beperking (EMB), dat wil zeggen dat ze te maken hebben met een complexe combinatie van verstandelijke, zintuiglijke en lichamelijke beperkingen en hun hele leven lang ieder moment van de dag afhankelijk zijn van anderen. Begeleiding en behandeling zijn gecompliceerd, mede omdat de cliënt (meer…)


  • 5 oktober 2018
   09:30 - 16:45

          Terminale zorg wordt steeds vaker in een hospice verleend, en daarom organiseren we sinds 2015 jaarlijks een congres specifiek voor hospicezorg. Tijdens het 4e Nationale Congres voor Hospicezorg op vrijdag 5 oktober 2018 gaan we in op allerlei aspecten waar je als verpleegkundige, verzorgende of vrijwilliger mee te maken krijgt in de (meer…)


  • 30 oktober 2018
   14:45 - 20:00

    Effectyf op missie! Op 30 oktober 2018 organiseert Effectyf een rondetafelbijeenkomst met als titel: ‘Fortis in unum voor werknemers met NAH’, speciaal voor huisartsen, revalidatieartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. Want als het gaat om de re-integratie van werknemers met niet-aangeboren hersenletsel, dan maakt een goede verbinding tussen deze (sociaal) geneeskundigen hét verschil.   Het doel (meer…)


  • 31 oktober 2018
   09:30 - 16:30

            Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Niet langer staat genezing, maar de kwaliteit van het leven en het verlichten van het lijden centraal. Als verpleegkundige of verzorgende bied je dan ook vooral emotionele ondersteuning aan de patiënt en diens naasten. Goede communicatie met (meer…)


  • 9 november 2018
   09:30 - 16:30

  Iets wat ogenschijnlijk zo simpel is, namelijk het behandelen van een open been, blijkt ook vandaag de dag nog een behoorlijk lastige uitdaging te zijn. De afgelopen decennia hebben flebologen veel werk verzet om aan te tonen welke behandelingen wel en welke niet aantoonbaar effectief zijn. En daaruit blijkt dat compressie, in welke vorm dan (meer…)


  • 16 november 2018
   09:30 - 16:45

          Pijn komt heel veel voor. Na bijvoorbeeld een operatie, trauma of onderzoek kan acute pijn ontstaan. Een chronische aandoening, zoals diabetes, MS, ziekte van Parkinson en dementie kan tot pijn leiden. En bij levensbedreigende ziekten zoals bij kanker komt pijn ook veel voor. Pijn is echter niet iets wat we zomaar (meer…)

 

Reageer

 

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *