Congressen


  • 4 oktober 2019
   09:30 - 16:30

        Terminale zorg wordt steeds vaker in een hospice verleend, en daarom organiseren we sinds 2015 jaarlijks een congres specifiek voor hospicezorg. Tijdens het 5e Nationale Congres voor Hospicezorg op vrijdag 4 oktober 2019 gaan we in op allerlei aspecten waar je als verpleegkundige, verzorgende of vrijwilliger mee te maken krijgt in de zorg (meer…)


  • 9 oktober 2019
   09:30 - 16:45

        Tijdens dit vijfde congres over de wondere wereld van dementie dat we organiseren in samenwerking met het Breincollectief, krijg je weer heel veel informatie, tips, handreikingen en adviezen en leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. Je krijgt (meer…)


  • 30 oktober 2019
   09:30 - 16:30

          Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Je bestrijdt als verpleegkundige of verzorgende niet meer de ziekte, maar ziekteverschijnselen zoals pijn, benauwdheid of misselijkheid. Daarnaast bied je emotionele ondersteuning aan de patiënt of cliënt en diens naasten. Tijdens het congres Zorg rondom het levenseinde gaan (meer…)


  • 5 november 2019
   09:30 - 16:30

          Als verpleegkundige of verzorgende kun je te maken krijgen met patiënten en cliënten die moeilijk hanteerbaar, onbegrepen oftewel probleemgedrag vertonen. Hoe ga je om met deze patiënten en cliënten? Hoe kun je dit gedrag verhelderen én aanpakken? Hoe handel je bij agressie? Hoe onderscheid je depressieve gevoelens van een depressie? Helpt (meer…)


  • 8 november 2019
   09:30 - 17:00

        Pijn komt heel veel voor. Na bijvoorbeeld een operatie, trauma of onderzoek kan acute pijn ontstaan. Een chronische aandoening, zoals diabetes, MS, ziekte van Parkinson en dementie kan tot pijn leiden. En bij levensbedreigende ziekten zoals bij kanker komt pijn ook veel voor. Pijn is echter niet iets wat we zomaar moeten (meer…)


  • 15 november 2019
   09:30 - 17:00

          “Opnamestop vanwege MRSA-bacterie” “De reuzenteek komt eraan” “Klimaatverandering brengt infectieziektes naar Europa” “Wereldwijd jaarlijks ca 700.000 doden als gevolg van antibioticaresistentie” “Twijfels over vaccinaties gevaar voor volksgezondheid” Zomaar een paar koppen die de afgelopen maand juni in de kranten stonden. Ziekteverwekkers blijven een groot probleem vormen voor de volksgezondheid: ze muteren, (meer…)


  • 26 november 2019
   09:30 - 16:30

        De handen ineen voor PDL Passiviteiten van het Dagelijks Leven (PDL) is een zorgmethode die letterlijk aan het bed van de passieve patiënt is ontstaan. PDL richt zich op patiënten met een grote of volledige zorgafhankelijkheid. Ze gaat uit van de wensen en beleving van de patiënt en heeft tot doel het (meer…)

 

Reageer

 

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *