Op 12 april 2022 organiseerden we samen met het Kenniscentrum Kraamzorg het congres Zorg rondom de geboorte. Kraamverzorgenden leerden van alles over:

– het belang van hechting
– wat je moet doen als je huiselijk geweld vermoedt
– wat je kunt doen als je cliënt een postpartum depressie heeft
– hoe vaders de kraamtijd ervaren
– wat er bijzonder is aan het verlenen van kraamzorg in een niet-traditioneel gezin
– hoe je om kunt gaan met agressie
– wat de invloed is van cultuur op zwangerschap en geboorte
– hoe je het gesprek aangaat met een verslaafde ouder
– hoe je humor kunt gebruiken in je werk
– wat de gevolgen en kenmerken zijn van armoede


Het congres werd door de deelnemers gewaardeerd met een 8,3. Enkele opmerkingen uit de evaluaties:

 • Geweldige dag (middag-avond) superverzorgd
 • Goed georganiseerd congres, voor herhaling vatbaar
 • Hele fijne ervaring, dank u wel
 • Fijne sessies
 • Super leerzaam voor mij als leerling
 • Ga zo door!
 • Heel leuk de vergelijking met dieren en ook nog eens op toepasselijke leuke locatie
 • Mooi congres, fijn om collega’s weer live te ontmoeten
 • Als het volgend jaar weer is ben ik van de partij
 • Leuke onderwerpen, prima geregeld
 • Goed georganiseerd, ruim opgezet relevante stands
 • Ontzettend tevreden over deze dag
 • Zeer goed verzorgd congres
 • Een hele mooie leerzame dag, had ik niet willen missen

Volgend jaar organiseren we weer een congres voor kraamverzorgenden!


Ook aanwezig​ waren:

Livis verzorgt verschillende kraamzorg opleidingen; van EHBO voor de Kraamzorg tot een cursus Communicatie in de Kraamzorg. Ons aanbod is uiteenlopend en onderdeel van het geaccrediteerde systeem van het KCKZ. Wij denken graag mee met jouw organisatie, om jouw werknemers de benodigde punten te laten behalen en om te ontzorgen.

Bij Nutricia geloven we in de kracht van voeding om een positief verschil te maken in gezondheid. Ruim 120 jaar geleden begon de rijke geschiedenis van Nutricia in Zoetermeer met gespecialiseerde zuigelingenvoeding. Innovatie staat voorop, met moedermelk als grootste inspiratiebron

De kwetsbare huid vraagt extra aandacht en verzorging. Daarom is er Inoli om je baby’s huidje (maar ook de oudere huid) goed te reinigen, te verzorgen en te beschermen. Inoli is vegan, pH-Huidneutraal en op basis van natuurlijke oliën. Inoli bevat geen conserveermiddelen, kleurstoffen en parabenen.

Geitenmelk wordt door velen als mild van smaak ervaren en vormt o.a. hierdoor een geschikte basis voor flesvoeding. Kabrita combineert deze mildheid van Nederlandse geitenmelk samen met waardevolle ingrediënten in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten.

De borstvoedingsproducten van Medela zijn gebaseerd op meer dan 60 jaar wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met universiteiten, ziekenhuizen en onderzoeksinstituten wereldwijd. Op basis van hun inzichten en ontdekkingen ontwikkelt Medela geavanceerde producten die moeders helpen hun kindje te voeden met moedermelk.

Pampers luiers en doekjes. Ouders willen de beste luiers en babydoekjes om ervoor te zorgen dat hun baby zich droog, schoon en comfortabel voelt. Lees meer over al onze Pampers-producten en allerhande weetjes op www.pampers.nl.

.

 

Davitamon is een oer-Hollands merk. Sinds 1928 maken wij betrouwbare voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend houden wij ons daarbij aan de richtlijnen en adviezen en gebruiken wij verantwoorde doseringen. Davitamon, de nummer 1 in babyvitamines*. * Nielsen obv verkopen 2020.

Sudocrem Multi Expert verzacht en beschermt, bevat hypo-allergene Lanoline en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Het behandelt en voorkomt niet alleen luieruitslag, het helpt ook bij een ruwe, schrale en geprikkelde huid. Het bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen waardoor het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund.

VeiligheidNL, kenniscentrum letselpreventie, zet zich in voor het beschermen én versterken van het opgroeiende kind. Hierbij is het belangrijk dat je als kraamverzorgende de Veilig Slapen adviezen met aanstaande ouders bespreekt. Als Veilig Slapen-expert, helpt VeiligheidNL je daarbij.

.


 •  12 april 2022
   13:30 - 20:45