Tijdens het seminar ‘Een Wereld te Winnen’ gaan we in op de zoektocht naar een andere kijk op dementie. Een middag waarin we niet alleen toekomstvisies delen, maar praktijkvoorbeelden zullen aandragen om de zorg en samenleving anders in te richten. Omdat het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt, is de zoektocht naar een betere toekomst geen vraag, maar een noodzaak. Want in een wereld waarin er vooral over verlies wordt gesproken, is er nog Een Wereld te Winnen.

 

 

 

 


Programma

 

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee

13.30 uur Opening door middagvoorzitter Marcellino Bogers

13.40 uur 20 minuten uit de documentaire ‘Human Forever’
De 24-jarige Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe er in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. En wat hij heeft gevonden, verandert je kijk op de mens voorgoed. De documentaire is onafhankelijk tot stand gekomen en zal op 2 oktober worden vertoond op een conferentie met de G20.

14.00 uur Een Wereld te Winnen
In het verlengde van de onafhankelijke documentaire ‘Human Forever’ neemt Teun Toebes je mee in zijn ervaringen rondom zijn zoektocht naar een andere kijk op dementie. Hij gaat in op inspirerende voorbeelden uit de wereld rondom hoe het anders kan om zo onze toekomst mooier en inclusiever in te richten voor mensen met dementie.

14.40 uur Pauze

15.10 uur De ogen van de ander en beeldvorming. Over de Sociale Benadering Dementie
Anne-Mei The, initiatiefnemer-eigenaar Tao of Care, hoogleraar Langdurige Zorg en Sociale Benadering Dementie
In haar bijdrage gaat Anne-Mei The in op de invloed die de omgeving op mensen met dementie hebben. Dementie wordt gepresenteerd als een breindefect (medische benadering), waar op zijn best de persoon in kwestie veerkrachtig mee kan omgaan (psychologische benadering). Gedragingen van mensen met dementie worden daarmee verklaard. Dat de context – de ogen van de omgeving gestuurd door de beeldvorming (sociale benadering) – daar ook een grote rol in spelen wordt nog nauwelijks onderkend.

15.50 uur Hoe dan
Francien van de Ven, manager, Ouderenlandgoed Grootenhout, Mariahout
Francien is ervan overtuigd dat we de zorg kunnen verbeteren door de mens te blijven zien en vooral gewoon te doen. Gewoon doen houdt ook in: zoveel mogelijk bewegen. Dat kun je doen door mensen met dementie te verleiden om zoveel mogelijk zelf te doen. Hoe je dat doet vertelt ze in haar lezing.

16.20 uur Presentatie boek ‘Een Wereld te Winnen’ en slotwoord door Teun

16.30 uur Borrel


Praktische informatie

 

Organisatie

Dit seminar wordt georganiseerd door Teun Toebes in samenwerking met Congressen MetZorg. Teun wordt gezien als een inspirerend gezicht van de dementiezorg in Europa. Voor zijn werk en initiatieven heeft hij diverse prijzen gewonnen en daarmee wordt hij gesterkt in zijn missie om de dementiezorg wereldwijd menselijker te maken.

 

 

 

 


Alle deelnemers ontvangen een gesigneerd exemplaar van ‘Een Wereld te Winnen’ van Teun Toebes & Jonathan de Jong t.w.v. € 22,50.

Een Wereld te Winnen
Mijn internationale zoektocht naar een andere kijk op dementie
De 24-jarige zorgvernieuwer Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken.

 


Goed om te weten

Na aftrek van alle kosten m.b.t. de organisatie van dit seminar komt een eventueel positief resultaat ten goede aan Article 25 Foundation. Article 25 Foundation is ontstaan uit liefde voor ieder mens, in het bijzonder voor hen die leven met een vorm van dementie. De naam van de stichting vindt zijn oorsprong in artikel 25 uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Hierin staat dat ieder mens, ongeacht beperkingen, recht heeft op een bepaalde kwaliteit van leven: de levensstandaard.

 


Voor wie, wanneer en waar
Het seminar is bestemd voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en overige geïnteresseerden en vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, 8011 ND Zwolle. Schouwburg Odeon bevindt zich op ongeveer tien minuten loopafstand van NS-station Zwolle. Kom je met de auto? Dan kun je (tegen betaling) parkeren in een van de drie grote parkeergarages in de buurt.


Kosten
De kosten bedragen € 75, – excl. btw (€ 90,75 incl. btw) tot 27 oktober 2023, op en na 27 oktober betaal je € 95,- excl. btw (€ 114,95 incl. btw). Dit is inclusief koffie/thee, borrel en het boek ‘Een wereld te winnen’. Je ontvangt ongeveer een maand voor het seminar een factuur per post.


(Annulerings)voorwaarden
Annuleren is kosteloos tot 27 oktober 2023. Op en na 27 oktober wordt bij annulering € 25,- excl. btw in rekening gebracht. Annuleren kan alleen schriftelijk (per e-mail). Op en na 20 november 2023 is annuleren niet meer mogelijk, wel kun je je toegangsbewijs overdragen aan iemand anders.


Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot 20 november 2023. Meld je aan door hieronder op de blauwe knop te klikken en het formulier volledig in te vullen en te versturen. Je ontvangt direct een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op. Uiterlijk vijf dagen voor het seminar ontvang je per post je toegangsbewijs.


Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals voor 3 punten en toegekend door het Verpleegkundig Specialisten Register voor 2 punten.


Informatie
Congressen MetZorg, 030-7512487 / info@congressenmetzorg.nl.


Let op!
– Hieronder en op de volgende pagina zie je de prijs inclusief btw. Vink eerst de juiste prijs aan en klik daarna op de knop ‘aanmelden’
– Als je het formulier volledig hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op.

 

  •  27 november 2023
     13:00 - 16:30
Details Prijs Vink aan
Prijs met korting tot 27 oktoberToon details + €90,75 (EUR)  
Prijs op en na 27 oktoberToon details + €114,95 (EUR)   Startdatum verkoop
27 oktober 2023