Werken in de gezondheidszorg kan psychisch en fysiek zwaar zijn. Omdat je het gevoel hebt dat er te weinig personeel is, je vindt dat er te weinig tijd is om iedereen goed te helpen of te verzorgen en omdat je vaak met pijn, angst en verdriet te maken krijgt. Wat op zulke momenten kan helpen is om op een andere, nieuwe manier naar jezelf, je werk en je omgeving te kijken. Maar hoe doe je dat?

Tijdens dit congres boden we de aanwezige deelnemers praktische tips en oplossingen, met als kernwoorden:

– What you see is NOT always what you get!

– Het moet anders, maar hoe!

– Laat je niet ondersneeuwen! Zorg ervoor dat je gezien en gehoord wordt.

– Durf uit het karrenspoor te gaan en de zorg te verbeteren!

– Samen sterk voor de patiënt en de cliënt!

Dit congres wordt door de deelnemers zeer positief ontvangen. Daarom gaan we het in het najaar van 2014 herhalen. Meer informatie volgt.

Enkele reacties van deelnemers:
– De positieve vibe die jullie over wilden brengen is bij mij absoluut gelukt. Ik heb handvatten gekregen om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan.
– Met een rotgevoel hier gekomen en weer vol energie vertrokken naar huis. Bedankt!
– Wauw wat interactief, dynamisch. Geeft nieuwe inzichten, nieuwe extra passie en een positieve drive!
– Eerste congres zonder een moment van verveling! Inspirerend
– Fantastisch wat een positiviteit, ik ga zeker proberen dit te hanteren
– Mijn negatieve energie omtrent meer handen aan het bed ga ik omzetten naar: andere kijk op zorg en hier positiever naar te kijken. Dit is waar ik de komende tijd aan ga werken…
– Prachtig programma, omdat het voorbeelden zijn die dicht bij jezelf beginnen en waar je dus zelf iets mee kan
– WOW dag

De sprekers:

Rob Mollien en Emiel Lensen
Wat Rob en Emiel in huis hebben, heeft u mogelijk al gezien op televisie, bijvoorbeeld in De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman of de TV Show. Tijdens het congres “Een nieuwe kijk op zorg” bieden Rob en Emiel u een unieke en verrassende mix van oplossingsgericht denken, optische illusies, scherpe discussies en eyeopeners. Het doel? Je ervan bewust maken dat je op verschillende manieren naar iets kunt kijken. Is wat je ziet wel de werkelijkheid, en zien anderen wat jij ook ziet, of zien ze juist iets anders? Rob en Emiel leren je beter omgaan met je energie en veranderingen door te voeren. Dit congres geeft je een nieuwe blik op je organisatie, afdeling en processen.

Ron Groothuis
Ron Groothuis is ‎trainer-adviseur bij Hostmanship Group Netherlands. Daarnaast is hij vrijgevestigd trainer, coach en auteur. Hij is bezig met de ontwikkeling van een nieuw zorgconcept waarin niet ‘het zorgen voor’ maar ‘het ervoor zorgen dat’ centraal staat. In de zorgsector verschilt de gast (patiënt, cliënt) in één belangrijk opzicht van de gast van bedrijven en andere organisaties, namelijk dat hij als grootste wens heeft geen gast te willen zijn. En dat terwijl hij wel als gast behandeld wil worden… Hoe kun je omgaan met dit spanningsveld zonder je te laten ondersneeuwen?

 

  •  23 november 2012
     08:00 - 17:00
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Adres
Congrescentrum ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede

Beschrijving: