Pijn komt heel veel voor. Na bijvoorbeeld een operatie, trauma of onderzoek kan acute pijn ontstaan. Een chronische aandoening, zoals diabetes, MS, ziekte van Parkinson en dementie kan tot pijn leiden. En bij levensbedreigende ziekten zoals bij kanker komt pijn ook veel voor. Pijn is echter niet iets wat we zomaar moeten accepteren. Ernstige pijn zorgt ervoor dat mensen minder bewegen, minder goed doorademen en minder goed slapen. Pijn kan leiden tot ernstige complicaties, zoals longontsteking of trombose, maar ook tot depressieve gevoelens, minder sociale contacten en stress.

 

 

Als verpleegkundige of verpleegkundig specialist heb je een spilfunctie in de zorg bij pijn. Daarom heb je veel kennis en inzicht nodig over dit probleem. Tijdens dit jubileumcongres van E-nursing kregen de deelnemers onder meer antwoord op de volgende vragen:

– Zijn de huidige inzichten over de werking van onze anatomie en de gevolgen voor pijn nog wel juist?
– Waarom is het belangrijk pijnmetingen af te stemmen op de kwetsbare ouderen?
– Welke middelen gebruik je nu wel en welke juist niet bij neuropathische pijn?
– Hoe ga je om met een patiënt die verslaafd is aan pijnstillers?
– Welke toegevoegde waarde heeft VR-therapie in jouw verpleegkundige praktijk?
– Met welke complementaire zorginterventies valt de meeste winst te behalen?
– Lachen leidt tot pijnreductie, dus hoe zet je humor effectief in?

De deelnemers waardeerden het congres met een 8,2 (respons: 95%). Enkele opmerkingen:

  • Het was weer leuk, leerzaam en onderhoudend
  • Erg inspirerend congres
  • Dit is het 1e congres dat ik van het begin tot het eind interessant heb gevonden
  • Mooi congres , een hele grote variatie aan lezingen
  • Leerzame dag, goed georganiseerd
  • Ik vond het een ontzettend leerzaam congres met de nodige humor
  • Ik heb een heerlijke dag gehad

____________
Ook aanwezig waren:

schwa-medico is producent en leverancier van elektrostimulatieapparatuur en marktleider op het gebied van TENS (=Transcutane Elektro Neuro Stimulatie) en EMS (Electrical Muscle Stimulation). schwa-medico Nederland is onderdeel van een international en beschikt over een eigen wetenschappelijk centrum.

Meer informatie: www.grunenthal.nl

 

Kercher Medical is een exclusieve leverancier van Bionic behandelstoelen voor onder andere de afdelingen Pijnbestrijding, Dagbehandeling, Oncologie Dagbehandeling, Infusietherapie en Dialyse. We organiseren vrijblijvende proefplaatsingen, verzorgen onderhoud en tevens trainingen voor technisch en medisch personeel voor verschillende toepassingen binnen ziekenhuizen. Takeda is een patiëntgericht en door innovatie gedreven wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat voortbouwt op een eminente geschiedenis van ruim 235 jaar en dat zich inzet om een betere gezondheid en een betere toekomst voor mensen over de hele wereld te realiseren.

Eurocept Pharmaceuticals houdt zich bezig met de ontwikkeling, registratie, farmacovigilantie, marketing en verkoop van geneesmiddelen. Door een unieke combinatie van medische thuiszorg, gekwalificeerde zorgprofessionals (Homecare), beschikbaarheid en kennis van geneesmiddelen (Pharmaceuticals) levert Eurocept een hoge kwaliteit zorg aan mensen thuis.


Organisatie

Dit congres werd georganiseerd door E-nursing en Congressen MetZorg.

 

  •  16 november 2018
     09:30 - 16:45

locatie  

Adres
Congrescentrum ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede

Beschrijving: