Tijdens dit zesde congres over de wondere wereld van dementie kregen de deelnemers weer heel veel informatie, tips, handreikingen en adviezen en leerden ze hoe ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. De werking van de hersenen bij mensen met dementie stonden tijdens dit congres centraal.  Deelnemers kregen onder meer antwoord op de volgende vragen:

– Welke psychiatrische ziektebeelden kunnen voorkomen bij mensen met dementie en hoe begeleid je mensen die zich problematisch gedragen?
– Wat is de invloed van dementie op seksualiteit en intimiteit?
– Wat zijn alternatieven voor psychofarmaca?
– Welke zorg hebben jonge mensen met dementie nodig?
– Hoe herken je financiële uitbuiting?
– Hoe kun je met geur het welzijn van mensen met dementie beïnvloeden?
– Waarom is empathie zo belangrijk in de zorg voor mensen met dementie?
– Hoe zorg je ervoor dat iemand met dementie blijft bewegen?


Het congres werd door de deelnemers gemiddeld gewaardeerd met een 8,1. Een greep uit de opmerkingen:

  • Zeer leuke dag. Te snel voorbij
  • Interessante dag en ook zeer leerzaam
  • Vond het fijn om dit congres te volgen.
  • Veel nieuwe inzichten gekregen
  • Het was goed te volgen
  • Fijne leerzame dag

Ook aanwezig waren:

www.touchforcare.nl verzorgt massagecursussen/haptonomisch aanraken in de zorg. Specialiteit is Touch for Care bij dementie waarbij voelen en aanraken centraal staan.

Crdl creëert momenten van betekenisvol contact tussen mensen met een fysieke of cognitieve beperking en hun dierbaren. Het instrument brengt een zintuiglijk verdiepende ervaring door de schoonheid van aanraking en geluid te verkennen. Zorgverleners gebruiken Crdl als een therapeutische interventie voor mensen met dementie, autisme, een verstandelijke of visuele beperking.

 

De kwaliteit van leven én werken in het verpleeghuis verbeteren? Maak kennis met de STV-box: boordevol activiteiten en dagelijkse inspiratie voor de gezamenlijke huiskamer. Plus 24-uurs ‘DementieTV’, ontspanning, gezelligheid, contact, herinneren, natuurbeleving, humor, bewegen, meezingliedjes en meer. Zie en ervaar!

Arjo is een wereldwijde leverancier van medische hulpmiddelen, diensten en oplossingen die de levenskwaliteit verbeteren van mensen met beperkte mobiliteit en leeftijdsgerelateerde gezondheidsproblemen.


 

  •  17 maart 2022
     09:30 - 16:45