Maggie Kline, bekend van onder andere ‘Het weerbare kind’, komt naar Nederland! Op 27 en 28 september verzorgt ze een tweedaagse workshop in Noordwijk aan Zee. Een must voor GGZ-, JGZ- en onderwijsprofessionals die met kinderen en jongeren werken.

Heb je wel eens het gevoel dat praten met kinderen onvoldoende helpend is? Dat je een bepaald onderdeel van het trauma ‘niet bereikt’? Wat zou er gebeuren als je de zintuigen van een kind zou betrekken, gewaarwordingen in het lichaam zou adresseren? Deze vragen zijn onderwerp van Maggie Kline’s ‘playshops’, zoals zij ze zelf noemt.

De tweedaagse workshop ‘Trauma door de ogen van een kind’ combineert de fundamenten van Somatic Experiencing bij het helen van trauma met kunst, beweging, hechtingsspel en ademwerk – binnen het kader van Maggie’s tweepadenmodel ‘Routeplanner naar veerkracht’ – met hoe dit geïmplementeerd kan worden in de praktijk.

De workshop bestaat uit een mix van informatieoverdracht, video’s, ervaringsactiviteiten en vraag-en-antwoord. Hieronder vertelt Maggie je zelf wat je kunt verwachten:

 

De voertaal is Engels.


Programma 

 

Dag 1    

09.30 uur Inloop en ontvangst

10.00 uur Het ‘Routeplanner naar Veerkracht’-model voor het verlichten van symptomen als angst, somberheid/depressie, ontwikkelingsproblematiek en agressie bij kinderen als reactie op (niet alledaagse) gebeurtenissen.

11.30 uur Pauze

12.00 uur Voortzetting ‘Routeplanner naar Veerkracht’

13.00 uur Lunch

14.00 uur  Ontwikkelingsstadia gezien vanuit het Somatic Experiencing-perspectief

15.30 uur Pauze

16.00 uur Voorzetting ontwikkelingsstadia gezien vanuit het Somatic Experiencing-perspectief

17.00 uur Afsluiting dag 1

Dag 2   

09.30 uur Inloop en ontvangst

10.00 uur Vragen en antwoorden naar aanleiding van dag 1

11.30 uur Pauze

12.00 uur De acht essentiële voorwaarden voor een gezonde hechting om een veerkrachtig zenuwstelsel te ontwikkelen en activiteiten voor het stimuleren van gevoelens van sociaal-emotioneel beleefde veiligheid.

13.00 uur Lunch

14.00 uur Voorzetting van de acht essentiële voorwaarden

15.30 uur Pauze

16.00 uur Vragen en antwoorden naar aanleiding van dag 2

17.00 uur Afsluiting en borrel

Elk onderdeel van het programma wordt aangevuld met activiteiten voor het ontwikkelen van grondingsvaardigheden, interoceptief bewustzijn en sociale vaardigheden, waarbij gebruikgemaakt wordt van spel en tekenen om emotionele regulatie te bevorderen, met speciale aandacht voor de cyclus van op- en ontladen die helpt om tot rust en integratie te komen.


Over Maggie Kline

 

Maggie Kline is gezinstherapeut, schoolpsycholoog, somatic experiencing specialist. Ze ontwikkelde Conscious Connections PlayShops waar ze wereldwijd les in geeft. Ze schreef boeken samen met Peter Levine (Somatic Experiencing) en in haar laatste boek ‘Brain changing srategies to trauma proof our schools’ breekt ze een lans om meer te kijken naar wat er achter gedrags- en leerproblemen zit van een leerling waarbij ze zich een ware ambassadeur toont van de in Nederland ontwikkelde Griefelmethodiek (www.griefelen.nl).

 

Wil je meer lezen van Maggie Kline, dan kun je naar deze uitgaven kijken:

 • Brain changing strategies to trauma proof our schools
 • Samen met Peter Levine:
  • Trauma through a child’s eyes
  • Trauma-proofing your kids (in het Nederlands: Het weerbare kind)
 • Bijdrage geleverd aan
  • EMDR for complex trauma and dissociation in children
  • The handbook of trauma-transformative practice: emerging freamworks for working with individuals, families en communities

Praktische informatie

Organisatie

De tweedaagse spelworkshop wordt georganiseerd door het Griefelinstituut: www.griefelen.nl. De logistieke voorbereiding en uitvoering ligt in handen van Congressen MetZorg.

 

 

 

Voor wie
Deze tweedaagse workshop is bestemd voor professionals werkzaam in de JGZ, GGZ en het onderwijs, die lichaamsgerichte concepten willen verkennen ter ondersteuning van hun werk met kinderen en jongeren.

Een HBO-werk- en denkniveau en een goede kennis van het Engels is een voorwaarde. Er is geen tolk/vertaling voorhanden.

Wanneer en waar
De workshop vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024 van 9.30 – 17.00 uur en vindt plaats in De Baak Seaside, Koningin Astrid boulevard 23, 2202 BJ Noordwijk aan Zee.
De routebeschrijving en informatie over parkeren vind je hier.

Wil je overnachten en/of dineren in Hotel de Baak Seaside, dan kun je (op eigen kosten) reserveren via https://www.debaakseaside.nl/.

Kosten
Je kunt je alleen inschrijven voor beide dagen. De kosten bedragen € 545,00 tot 27 augustus 2024, op en na 27 augustus betaal je € 595,00. Je ontvangt ongeveer een maand voor de workshop een factuur per post. De toegangsprijs is inclusief btw, koffie/thee, lunch en aan het einde van de tweede dag een afsluitende borrel. Volg je een speciaal dieet, mail dan even naar info@congressenmetzorg.nl.

Opnamen
De workshop wordt opgenomen, de opnames zullen door het Griefelinstituut en Maggie Kline gebruikt worden voor educatieve doeleinden. Bij aanmelding ga je hiermee akkoord.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot 20 september 2024. Meld je aan door hieronder op de blauwe knop te klikken en het formulier volledig in te vullen en te versturen. Je ontvangt direct een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op. Uiterlijk vijf dagen voor de tweedaagse workshop ontvang je per post je toegangsbewijs.

Annuleringsvoorwaarden
Bij annulering wordt € 50,00 excl. btw in rekening gebracht. Annuleren kan alleen schriftelijk. Op en na 20 september 2024 is annuleren niet meer mogelijk, wel kun je je toegangsbewijs overdragen aan een ander.

Overige voorwaarden 
Je gegevens zullen alleen worden gebruikt ter verstrekking van informatie over de workshop. Na de workshop zullen je gegevens worden overgedragen aan het Griefelinstituut. Bij inschrijving ga je hiermee akkoord. Verder ben je je ervan bewust dat de voertaal Engels is, en dat de workshop opgenomen wordt. Deze opnamen zullen door het Griefelinstituut en Maggie Kline gebruikt worden voor educatieve doeleinden.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij het NIP/NVO en het SKJ. Wil je dat we accreditatie aanvragen bij een andere vereniging, mail ons dan, bij meer aanvragen nemen we je verzoek in overweging.

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met Congressen MetZorg, 030-7512487 of info@congressenmetzorg.nl.

Let op!
– Vink hieronder eerst de juiste prijs aan en klik daarna op de knop ‘aanmelden’. Als je je aanmeldt op je telefoon, moet je deze misschien eerst even kantelen.

– Als je het formulier volledig hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op.

 •  27 september 2024 - 28 september 2024
   09:30 - 17:00
Details Prijs Vink aan:
Prijs met korting tot 27 augustusToon details + €545,00 EUR  
Normale prijsToon details + €595,00 EUR    vanaf:
27 augustus 2024