Werkconferentie NPPZ II ‘Stapsgewijs naar een grote beweging in de palliatieve zorg!’
6 november 2024 | Congrescentrum ReeHorst te Ede| 10.30 – 16.00 uur
Wij nodigen je van harte uit voor de werkconferentie van het Leerwerkplatform op 6 november 2024 van 10:30 tot 16.00 uur in de Reehorst te Ede.
De conferentie opent met een inspirerende plenaire sessie waarin onder andere Susan Keunen (senior adviseur Vilans) spreekt over Veranderkunde. Dit doet ze samen met een projectleider uit de praktijk, die ervaringen deelt over de ins and outs van implementatie. Vervolgens ga je aan de slag, in diverse werksessies, om het plan van aanpak voor jouw eigen project aan te scherpen. Daarnaast kun je een workshop volgen waarin je leert verdieping aan te brengen in proactieve zorgplanningsgesprekken.
Vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) zijn er verschillende projecten actief op het Leerwerkplatform. Projecten die zorgen voor verandering ter verbetering van de palliatieve zorg: ‘Stapsgewijs naar een grote beweging in de palliatieve zorg”.
We hopen je te mogen verwelkomen op deze waardevolle dag vol inspiratie en praktische handvatten.
Programma
10.30 uur Ontvangst
11.00 uur Opening door dagvoorzitter Marjolein Verkammen, programmacoördinator, NPPZ II
11.15 uur Implementatie op de werkvloer. Susan Keunen, senior adviseur – themateam Werken aan kwaliteit, Vilans
11.50 uur Op naar de sessieruimtes!
12.00 uur Sessieronde 1
13.00 uur Ontmoetingslunch. Met een informatiemarkt op het Ontmoetingsplein.
14.00 uur Sessieronde 2
15.30 uur Plenaire terugkoppeling en afsluiting. Marjolein Verkammen, programmacoördinator, NPPZ II
De sessies worden begeleid door NPPZ II: Claudia van Bochove (adviseur Deskundigheidsbevordering), Marianne Klinkenberg (projectleider Proactieve zorgplanning), Famke van Heeckeren (adviseur Deskundigheidsbevordering), Jeroen Joosten (regioadviseur), Manon Jansen (projectleider Kwaliteitskader) en Elise Posma (adviseur Deskundigheidsbevordering).
Je kunt kiezen uit de volgende sessies:
Sessieronde 1
Sessie 1A: Doorbraak
Weet waar je vastloopt, en hoe je door kunt met jouw project!
Er zit je iets dwars of je loopt ergens op vast, maar je kunt het niet goed duiden. Probeer dan in deze sessie om concrete lastige situaties op te sporen als startpunt voor een volgende stap in je project of samenwerking. Bijvoorbeeld als zorgverlener ben je betrokken bij een project, hoe krijg je jouw collega’s hierin mee? In deze workshop krijg je aan de hand van voorbeeldsituaties de mogelijkheid om bestaande belemmeringen in jouw project of implementatieproces onder de loep te nemen.
Sessie 2A: Netwerkkaart
Hoe ga je om met weerstand rondom jouw project?
Een beweging vindt nooit plaats in isolatie, of in theorie, waarna je het ‘alleen nog maar even’ in de organisatie/regio voor elkaar moet krijgen. Daar heb je jouw netwerk voor nodig! In deze workshop maak je een netwerkkaart dat inzicht geeft in de mensen die belangrijk zijn binnen jouw project. En hoe je samen met andere zorgverleners en andere partners sterker in het project komt te staan.
Sessie 3A: Positionering
Jezelf of anderen beschouwen als bewegingmaker.
Wil jij als projectleider regie nemen in jouw project? Als je eenmaal weet hoe jij jezelf kunt positioneren, wordt het makkelijker om een doorbraak te creëren. In deze workshop krijg je inzicht in het verloop van jouw projectwerkzaamheden. Het kan helpen om naar jezelf te kijken als een bewegingmaker en te reflecteren op jouw energie binnen het project.
Sessieronde 2
Sessie 1B en 2B: Jouw strategische aanpak!
Nu je weet waar je tegenaan loopt, kies je een strategie die bij jouw project past. Met elkaar (in kleine groepen) maak je een stappenplan waar je de komende tijd mee aan de slag kunt.
Sessie 3B: Proactieve zorgplanningsgesprekken met het familiesysteem
Begeleid door: Christien de Jong, psycholoog/trainer en Koos van der Knaap, professioneel acteur
Rollenspel aan de hand van casuïstiek waarbij een professionele acteur de rol inneemt van zorgvrager. De deelnemers van deze workshop nemen wisselend de rol in van de zorgverlener die palliatieve zorg biedt en kijken wat het effect is van hun communicatie.
Praktische informatie
Organisatie
Deze werkconferentie wordt georganiseerd door het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II. De logistieke voorbereiding en uitvoering is in handen van Congressen MetZorg.
Voor wie, wanneer en waar
De werkconferentie vindt plaats op woensdag 6 november 2024 van 10.30 – 16.00 uur in congrescentrum ReeHorst, Ede. Congrescentrum ReeHorst is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, het ligt op vijf minuten loopafstand van NS-station Ede-Wageningen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.
De werkconferentie is bestemd voor de leden van alle projectgroepen die deelnemen aan het Leerwerkplatform.
Kosten
De werkconferentie wordt gratis aangeboden aan de leden van alle projectgroepen die deelnemen aan het Leerwerkplatform.
Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot 30 oktober 2024. Meld je aan door hieronder op de blauwe knop te klikken en het formulier volledig in te vullen en te versturen. Je ontvangt direct een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op. Uiterlijk vijf dagen voor de werkconferentie ontvang je per post je toegangsbewijs.
Let op: heb je je aangemeld, maar kun je onverhoopt niet aanwezig zijn, meld je dan s.v.p. vóór 30 oktober af, door een e-mail te sturen naar administratie@congressenmetzorg.nl.
Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij het KR V&V voor 3 punten.
Informatie
Congressen MetZorg, 030-7512487 / administratie@congressenmetzorg.nl.
Let op!
Als je het formulier volledig hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op.
-
6 november 2024
10:30 - 16:00