Portret uit het boek ‘Gezichten van dementie’ van Herman van Hoogdalem en Gijs Wanders

 

Tijdens dit derde congres over de wondere wereld van dementie dat we organiseerden in samenwerking met sociaal geriater Anneke van der Plaats en het BreinCollectief kregen de deelnemers informatie, tips, handreikingen en adviezen en leerden ze hoe ze een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. We gingen onder meer in op:

– De werking van het demente brein
– De effecten van muziek
– De PDL-methode
– Cultuursensitieve communicatie
– De rol van humor
– De kracht van de mens met dementie
– Intimiteit
– Beleefplekken

Deelnemers ontvingen het boek ‘Ach, moedertje’ van Hugo Borst.

 

 

 

 

 
Tijdens het congres werd tevens voor de eerste maal de Anneke van der Plaats-Award uitgereikt aan diegene die een speciale en waardevolle bijdrage levert op het gebied van zorg voor mensen met dementie.

 

 

De deelnemers waardeerden het congres met een 8,3. Enkele opmerkingen:

Goed georganiseerde dag met goede sprekers.
Mooi congres ! Dementie van diverse kanten belicht, nieuwe dingen gehoord, heel zinvol.
De workshops waren super en de stands informatief, bedankt!!
Zeer afwisselende presentaties en boeiend en mooie markt.
Erg interessante lezingen, goed afgestemd op doelgroep
Het was erg positief, interessant en informeel congres
Geweldige sprekers en onderwerpen
Genoten van een prachtige dag
Leuke interessante dag veel geleerd en ideeën opgedaan
Niet gemerkt dat het eigenlijk een lange dag was, een mooie dag gehad , dank jullie wel
Heel leerzaam en goed om weer op een andere manier nieuwe informatie te krijgen.
Geeft je weer nieuwe inzichten om er weer met nieuwe moed en kracht mee aan de slag te gaan.
Een boeiende, interessante dag waarmee ik weer enthousiast mee aan de slag kan en mijn collega’s kan informeren

_______________

Ook aanwezig waren:

De Qwiek.up is een verrijdbaar multi-inzetbaar product dat een audio-visuele beleving in de eigen omgeving geeft. Het helpt de zorgprofessional in het afstemmen van de prikkels op het niveau van de cliënt. De Qwiek.up sluit daarom aan bij het inrichten en het toepassen van belevingsgerichte zorg.

It Fits – Human Protection houdt zich bezig met oplossingen op het gebied van risicovolle situaties die voortkomen vanuit onrust bij mensen. Denk hierbij aan scholing, kleding en meubilair voor onrustsituaties, valpreventie, dwaaldetectie, alternatieven voor directe fixaties op het lichaam en vrijheidsbeperkende materialen als uiterste redmiddel.

 

Lokale routes fietsen op een gemotoriseerde fietstrainer die voor iedereen toegankelijk is. Dat kan met het Levare Cura – inTHERA – concept. Je kan zelf- eventueel zelfgemaakte- routes toevoegen. Compleet systeem inclusief Routes, TV, Standaard, Thera Trainer, Software, al voor € 4.975,00 ! ‘.

 

Instellingen raken verouderd of worden nieuw, maar ‘kaal’ opgeleverd. Bewoners voelen zich er daardoor vaak minder goed thuis. Door haar ruime ervaring met en kennis van speciale afwerktechnieken voor wanden, vloeren en plafonds heeft Memo-live inmiddels in veel instellingen sfeervolle beleefruimtes gecreëerd.

Het CCE biedt expertise over ernstig probleemgedrag bij mensen met een stoornis of blijvende beperking. Het CCE richt zich op de meest complexe zorgvragen, waarbij zorgprofessionals vastlopen. Met onze expertise kunnen professionals en zorgorganisaties probleemgedrag beter begrijpen en voorkomen.

De CRDL maakt contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met sociale interactie. Het moderne instrument brengt 25 verschillende geluiden ten gehore die worden geproduceerd op basis van vijf manieren van aanraken. De CRDL kan zowel 1-op-1 als in een groep worden gebruikt.

 

 

www.barryemons.nl

 

 

 

Bewoners van woonzorginstellingen gaan samen graag aan de BelevenisTafel. De BelevenisTafel is moderne technologie in een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel. Het biedt alle bewoners van woonzorginstellingen ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. Onze software wordt gemaakt met input van de zorg.

_______________

Organisatie


Dit congres werd georganiseerd door Congressen MetZorg in samenwerking met het BreinCollectief

 

 

 

  •  11 oktober 2017
     09:30 - 16:30