Voorbij woorden: lichaamsbewustzijn, ritme en spel | 11 juni 2020 | ReeHorst, Ede

 • Workshop: ‘Voorbij woorden: lichaamsbewustzijn, ritme en spel’

   

  Door Licia Sky

  Gebaseerd op het nog te verschijnen boek ‘Traumasporen – het werkboek’ van prof. dr. Bessel van der Kolk en Licia Sky

  Onderzoek toont aan dat de mate waarin we ons bewust kunnen zijn van ons lichaam, van invloed is op de manier waarop we gewaarwordingen en herinneringen verwerken en hoe we herstellen van traumatiserende gebeurtenissen. Verbaal-georiënteerde therapeuten vragen zich wellicht af hoe ze een lichaamsbewuste aanpak in hun klinische praktijk kunnen integreren. Hoe kan een therapeut een cliënt helpen om zijn of haar zenuwstelsel tot rust te brengen en zo te kunnen tolereren wat hij of zij voelt en opmerkt over zichzelf? Je kunt iemand anders niet leren om bewust te zijn van zijn of haar lichaam als je daar zelf niet toe in staat bent.

  Licia Sky laat je kennismaken met verschillende soorten ritmes – ademhaling, hartslag, voetstappen, stemexpressies, gebaren en conversatie – en leert je hoe je synchroniciteit kunt bereiken via afstemming, aansluiting, nabijheid, veiligheid, betrokkenheid, zingeving en spel. Aan de hand van oefeningen word je je op een non-verbaal niveau bewust van lichamelijke sensaties, innerlijke oriëntatie, aantrekkingskracht, impulsen en de onbewuste keuzes die we in een fractie van een seconde maken met betrekking tot relevantie en veiligheid.

  Dit programma is gebaseerd op het later te verschijnen boek, Traumasporen – het werkboek (The Body Keeps the Score Workbook, door prof. dr. Bessel van der Kolk en Licia Sky; verwacht najaar 2020) en biedt een scala aan non-verbale ervaringsoefeningen die ontsproten zijn aan technieken uit het theater, geleide aandachttechnieken, dans, meditatie, yoga, lichaamswerk en de Embodied Voice-methode.

  Hier vind je meer informatie over het programma.

  ____________

  Praktische informatie

  Organisatie
  De workshop wordt georganiseerd door Uitgeverij Mens! De logistieke uitvoering van dit congres is in handen van MetZorg.

  Voor wie?
  – Hulpverleners in de GGZ (psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen e.a.)
  – (Psycho)therapeuten die werken met EMDR, yoga, mindfulness, haptotherapie, opstellingen of andere (lichaamsgerichte) behandelmethodes en vaktherapeuten
  – Relatie- en gezinstherapeuten, kindertherapeuten, maatschappelijk werkers, coaches en supervisors

  Voertaal
  Engels

  Wanneer en waar
  De workshop vindt plaats op donderdag 11 juni 2020 van 9.00-16.45 uur in congrescentrum ReeHorst, Ede. Congrescentrum ReeHorst ligt op vijf minuten loopafstand van NS-station Ede-Wageningen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

  Kosten
  € 385,00 incl. 21% btw (€ 318,18 excl btw). De toegangsprijs is inclusief koffie, thee, water en lunch. Je ontvangt binnen enkele weken een factuur per post. Je toegangsbewijs krijg je uiterlijk 5 dagen van tevoren toegestuurd.

  Algemene voorwaarden
  Klik hier voor de algemene voorwaarden van Uitgeverij Mens! en hier voor de privacyverklaring. Bij inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden en de privacyverklaring. Dat houdt in dat je ook akkoord gaat met deze annuleringsvoorwaarden:

  Annuleringsvoorwaarden
  Je kunt je aanmelden tot 4 juni 2020. Bij annulering vóór 1 mei 2020 wordt € 50,- in rekening gebracht, bij annulering van 1 tot 14 mei 2020 wordt 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Op en na 14 mei 2020 is annuleren niet meer mogelijk, wel kun je je toegangsbewijs overdragen aan een ander.

  Aanmelden
  De workshop is volgeboekt, maar je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst, de verwachting is dat er plaatsen vrijkomen. 

  Meld je aan door hieronder op de blauwe knop te klikken. Na het invullen en versturen van het formulier ontvang je direct een bevestiging in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op.

  Informatie
  Bel voor informatie naar 030-7512487 of stuur een email naar info@congressenmetzorg.nl.

  Als je het formulier volledig hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op.

   

   

  • 11 juni 2020
   09:15 - 16:45
  Details Bedrag Selecteer
  ToegangsprijsToon details + €318.18 (EUR)   Uitverkocht
  WachtlijstToon details + €0.00 (EUR)  


  Online event registratie en ticketing powered by Event Espresso

  locatie  

  Adres
  Congrescentrum ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede