Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma | 5 oktober 2020 | ReeHorst, Ede

 • Congres Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma
  Het onderscheiden en verenigen van gefragmenteerde persoonlijkheidsdelen
  Door Janina Fisher, PhD

   

  Let op! In verband met het coronavirus heeft Janina Fisher besloten niet naar Europa te reizen dit najaar. Het congres zal dus helaas geen doorgang vinden. Alle ingeschreven deelnemers zijn op de hoogte gesteld. Heb je geen mail ontvangen, stuur dan even een berichtje naar info@congressenmetzorg.nl. 

  _________________

  Janina Fisher combineert actuele neurobiologische kennis over trauma, dissociatie en gehechtheidsproblematiek met een praktische aanpak voor de behandeling daarvan. Aan de hand van strategieën die zijn gebaseerd op Sensorimotor Psychotherapy, Internal Family Systems-therapie (IFS), mindfulnessgerichte therapieën en klinische hypnose, zullen we tijdens dit congres de therapeutische kracht onderzoeken van het verwelkomen van die delen van het zelf die het meest afgewezen en verloochend zijn. Hiermee ontstaat inzicht in de therapeutische benaderingen voor traumatische gehechtheid, het werken met dissociatieve symptomen en de integratie van verschillende behandelmethoden ter bevordering van de communicatie ‘van rechterhersenhelft naar rechterhersenhelft’.

  Op deze dag leer je:
  – Het beschrijven van de relatie tussen vroegkinderlijk gehechtheidstrauma en vervreemding van het zelf.
  – Het herkennen van de symptomen van vervreemding.
  – Cliënten leren om bewuste aandacht te hebben voor hun pijnlijke emoties en impulsen als uitingen van hun kinddelen.
  – Begrijpen hoe kinddelen bijdragen aan het overleven van trauma.
  – Het beschrijven van hypnotische en somatische interventies die het gevoel van verbinding of gehechtheid met het zelf doen toenemen.
  – Verworven veilige gehechtheid’ stimuleren door gehechtheidsrelaties tussen volwassen delen en kinddelen.

  Hier vind je meer informatie over het programma.

  _________________

  Praktische informatie

  Organisatie

   

  Het congres wordt georganiseerd door Uitgeverij Mens!
  De logistieke uitvoering van dit congres is in handen van MetZorg.

   

   

   

   

  Voor wie?
  – Hulpverleners in de GGZ: psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen e.a.
  – (Psycho)therapeuten die werken met EMDR, yoga, mindfulness, haptotherapie, opstellingen of andere (lichaamsgerichte) behandelmethodes en vaktherapeuten
  – Relatie- en gezinstherapeuten, maatschappelijk werkers, coaches en supervisors
  – Iedereen die anderszins beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is in dit onderwerp

  Voertaal
  Engels

  Wanneer en waar
  Het congres vindt plaats op maandag 5 oktober 2020 van 9.00-16.45 uur in congrescentrum ReeHorst, Ede. Congrescentrum ReeHorst ligt op vijf minuten loopafstand van NS-station Ede-Wageningen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

  Kosten
  De kosten bedragen € 335,00 (incl. 21% btw – excl. btw: € 276,86) bij inschrijving tot 1 juli 2020, op en na 1 juli betaal je € 365,00 (incl. 21% btw – excl. btw: € 301,65). De toegangsprijs is inclusief koffie, thee en water, lunch en borrel. Je ontvangt medio mei 2020 een factuur per post.

  Algemene voorwaarden
  Klik hier voor de algemene voorwaarden van Uitgeverij Mens! en hier voor de privacyverklaring. Bij inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden en de privacyverklaring. Dat houdt in dat je ook akkoord gaat met deze annuleringsvoorwaarden:

  Annuleringsvoorwaarden
  Je kunt je aanmelden tot 28 september 2020. Bij annulering vóór 24 augustus 2020 wordt € 50,- in rekening gebracht, bij annulering vanaf 24 augustus tot 7 september 2020 wordt 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Op en na 7 september 2020 is annuleren niet meer mogelijk, wel kun je je toegangsbewijs overdragen aan een ander.

  Accreditatie
  Accreditatie wordt bij verschillende organisaties aangevraagd, lees hier de informatie, de procedure en de voorwaarden met betrekking tot de accreditatie. Vergeet niet je relatie-, lidmaatschaps- of BIGnummer in te vullen op het aanmeldingsformulier.

  Aanmelden
  Meld je aan door hieronder op de blauwe knop te klikken. Na het invullen en versturen van het formulier ontvang je direct een bevestiging in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op. Je toegangsbewijs krijg je uiterlijk 5 dagen van tevoren toegestuurd.

  Informatie
  Bel voor informatie naar 030-7512487 of stuur een email naar info@congressenmetzorg.nl.

  • 5 oktober 2020
   09:00 - 16:45

  locatie  

  Adres
  Congrescentrum ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede