Expeditie Varodem | 7 maart 2020 | De Landgoederij, Bunnik

 • De Varodem Academy bestaat vijf jaar en dit willen wij graag samen met jou vieren! Onder de noemer ‘Expeditie Varodem’ nemen wij je mee op een unieke, inspirerende en leerzame ontdekkingstocht door de wereld van Varodem – The compression company.

  Je wordt op een prachtige locatie en in een feestelijke setting geboeid door de sprekers en zult allerlei avontuurlijke challenges ondernemen onder leiding van onze expeditieleiders.

  Op deze dag:
  – ga je met compressie op expeditie
  – maak je een virtuele reis door de fascinerende wereld van het lymfestelsel
  – test je je kennis aangaande ‘pennen’, ‘naalden’, ‘toeren’, ‘steken’, ‘lussen’ en nog veel meer
  – ga je mee op verkenning door de wondere wereld van de retourzendingen
  – mix, match en leer je alles over compressiematerialen
  – leer je handelen en denken in de geest van de cliënt
  – en kom je te weten hoe je als zorgverlener humor kunt inzetten.

  Om iedereen in de juiste stemming te brengen hebben wij ervoor gezorgd dat deelname aan Expeditie Varodem gratis is. Dus ga mee op ‘Expeditie Varodem’ en wij garanderen je een unieke ervaring waarvan je nog lang zult nagenieten!

  Programma

  09.00 uur Ontvangst

  09.30 uur Welkom. Dagvoorzitter Marcellino Bogers oud-verpleegkundige en mede-auteur van Humor als verpleegkundige interventie 2.0 en Katinka Rutjens, manager academy en innovatie en intern medisch technisch adviseur, Varodem

  09.40 uur Op expeditie met compressie. Tim Wentel, dermatoloog-fleboloog, Pellegrinus Kliniek, Schiedam

  10.10 uur Op avontuur in lymfe-diagnostiek (fluoroscopy). Katinka Rutjens
  Als belangrijkste diagnosticum geldt op het moment lymfoscintigrafie. Lymfoscintigrafie levert behalve informatie omtrent het wel of niet bestaan van een collaterale circulatie ook informatie op omtrent het verloop van de lymfevaten, alsmede over gelokaliseerde pockets met lymfevocht in de extremiteit. Met de komst van de lymfofluoroscopy (intradermale indocynanine groen injecties) kunnen we nu vooral het oppervlakkige lymfstelsel in beeld brengen. Bijna 80% van het lymfestelsel bevindt zich aan de oppervlakte van het lichaam. Door het toepassen van ‘Near-Infrared Fluorescence Lymphatic Imaging’ (NIRFLI) worden de functionele oppervlakkige lymfevaten en hun collaterale netwerk in ‘real time’ in kaart gebracht. Afwijkingen en blokkades zijn zo prachtig te visualiseren. Katinka neemt je gedurende 30 minuten mee op een virtuele reis door de fascinerende wereld van het lymfestelsel.

  10.40 uur Koffiepauze

  11.15 uur  Op expeditie met …

  12.00 uur Wisseltijd

  12.10 uur Op expeditie met …

  12.55 uur Lunch 

  14.00 uur Op expeditie met … 

  14.45 uur Wisseltijd

  14.55 uur Op expeditie met …

  15.40 uur Pauze 

  16.15 uur Met humor op expeditie. Marcellino Bogers
  Lachen is gezond luidt de volkswijsheid en ook in de wetenschap zijn de fysiologische effecten van de lach onderzocht én bewezen. Tijdens deze lezing gaat Marcellino Bogers in op de werking, effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor in de palliatieve fase en bijvoorbeeld bij mensen met dementie. Humor relativeert, ontwapent, ontspant, verbindt, bevrijdt, doorbreekt, ontgift, ontstrest en verlicht. Kortom, humor is goud in de handen van zorgverleners.

  16.45 uur Afsluiting en borrel

  Je neemt deel aan de volgende expedities:

  Expeditie 1. Blij dat ik brei
  Expeditieleiders:
  Katinka Rutjens manager academy en innovatie en intern medisch technisch adviseur
  Mark Minderhout, directeur Marketing & Communicatie
  Britt Hinzen, binnendienstmedewerker
  Op deze avontuurlijke expeditie mag een quiz niet ontbreken. Test je kennis aangaande ‘pennen’, ‘naalden’, ‘toeren’, ‘steken’, ‘lussen’, ‘grondstoffen’, ‘materialen’, ‘breimachines’, ‘mogelijkheden in breiwerkjes’ en nog veel meer. Per ronde wint de beste en snelste quizzer het prachtige en humorvolle boek van Marcellino Bogers.

  Expeditie 2. Retouren
  Expeditieleiders:
  Rianne Little, coördinator Marketing & Sales
  Isabelle Moser binnendienstmedewerker
  René de Klerk, directeur Verkoop
  Team Retouren neemt je graag mee op verkenning door de wondere wereld van de retourzendingen. Met een top vijf van de meest exotische en meest voorkomende retouren die wij tegengekomen zijn. Wij geven je tips om retouren te voorkomen en hoe ermee om te gaan. Tijdens een spectaculaire proef strijden jullie in kleine teams voor de felbegeerde retourenketting.

  Expeditie 3. Matching
  Expeditieleiders:
  Aafke Saalmink, buitendienstmedewerker voor het oosten van Nederland
  Ans Miedema, buitendienstmedewerker voor het Noorden van Nederland
  Marly Vrenken, binnendienstmedewerker
  Tijdens deze sessie ga je op expeditie door Varodemland. Met behulp van korte pakkende casussen testen we jouw kennis, skills en uithoudingsvermogen. Deel je kennis en werk samen om in de toekomst een patiënt goed te kunnen helpen door middel van het gebruik van onze compressiematerialen. Mix en match en leer met ons mee.

  Expeditie 4. TellSell
  Expeditieleiders:
  Conny Koumans, productspecialist
  Korelien Ruting, productspecialist
  Je gaat mee op expeditie naar een andere wereld en handelt en denkt in de geest van de cliënt. Want je bent te kwetsbaar als je alleen maar afhankelijk bent van de zorgverzekeraar. Terwijl het zo gemakkelijk is om via omdenken extra inkomsten te genereren! Dus we zetten een blauwe bril op en geven je in 45 minuten handvatten om mee aan de slag te gaan.

  Praktische informatie

  Organisatie
  Dit jubileumevent wordt georganiseerd door Varodem, www.varodem.nl. De logistieke voorbereiding en uitvoering is in handen van Congressen MetZorg, www.congressenmetzorg.nl.

  _______________
  Varodem® richt zich al meer 50 jaar bewust en volledig op de markt voor oedeem gerelateerde medische compressie. Dit doen wij door een breed scala aan medische compressiehulpmiddelen aan te bieden. Onze producten worden breed ingezet bij de behandeling van onder andere lymfoedeem, lipoedeem, veneus oedeem, chronische veneuze insufficiëntie en post-trombotisch syndroom. Daarnaast spelen onze producten een grote rol bij wondzorg, zoals bij de compressiebehandeling van een ulcus cruris. Of het nu onze verbandmiddelen, zwachtelsystemen of therapeutische elastische kousen betreft, Varodem stelt altijd de mens centraal. Wij zeggen dan ook niet voor niets: Varodem®, All about People!
  _______________

  Voor wie
  Het jubileumevent is bestemd voor bandagisten, huidtherapeuten, wondverpleegkundigen en oedeemfysiotherapeuten.

  Wanneer en waar
  Het event vindt plaats op zaterdag 7 maart 2020 van 9.00 tot 16.45 uur in De Landgoederij, Camminghalaan 30, 3981 GH Bunnik. De landgoederij is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS-station Bunnik is het ongeveer 15 minuten lopen. Kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren op het terrein.
  NB: We zijn van plan pendelbussen in te zetten vanaf NS-station Bunnik. Mocht je daarvan gebruik van willen maken, dan kun je dat aangeven op het formulier.

  Annuleringsvoorwaarden
  Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn en je hebt je niet per e-mail afgemeld vóór 1 maart 2020, dan sturen we je een factuur van € 25,-. Dit bedrag komt ten goede aan een goed doel. Je kunt je toegangsbewijs eventueel overdragen aan iemand anders, dit dien je dan per e-mail door te geven.

  Aanmelden
  Je kunt je tot 1 maart 2020 aanmelden. Meld je aan door hieronder op de blauwe knop te klikken. Na het invullen en versturen van het formulier ontvang je direct een bevestiging in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op. Je toegangsbewijs krijg je uiterlijk 5 dagen voor het event per post toegestuurd.
  Let op! Er kunnen 150 mensen mee op expeditie, dus meld je snel aan!

  Informatie
  Heb je vragen over het event of over je aanmelding? Bel dan met Congressen MetZorg, 030-7512487. Of stuur een e-mail naar info@congressenmetzorg.nl.

  Let op! Als je het formulier volledig hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Ontvang je deze niet, neem dan even contact met ons op.

  • 7 maart 2020
   10:00 - 16:45
  Gratis  Online event registratie en ticketing powered by Event Espresso

  locatie  

  Adres
  Camminghalaan 30, 3981 GH, Bunnik