Congressen


  • 28 maart 2018
   09:30 - 16:30

              Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Niet langer staat genezing, maar de kwaliteit van het leven en het verlichten van het lijden centraal. Als verpleegkundige of verzorgende bied je dan ook vooral emotionele ondersteuning aan de patiënt en diens naasten. Goede communicatie (meer…)


  • 6 april 2018
   09:30 - 16:30

          In 1992 wees het ministerie van VWS vier centra voor chronische beademing aan, die verbonden moesten zijn met een academisch centrum. Deze organisatie, die wereldwijd uniek is, heeft ertoe geleid dat er op meerdere vlakken uitstekend wordt samengewerkt. Een concreet voorbeeld hiervan is de Veldnorm Chronische beademing, die met alle betrokken (meer…)


  • 20 april 2018
   09:30 - 16:30

          Reablement is iemand helpen om (weer) voor zichzelf te kunnen zorgen. Energie, levensvreugde en het dagelijks leven staan hierbij centraal. Een reablementtraject is tijdsgebonden en doelgericht. Het maakt je werk interessanter en je ziet direct de positieve effecten. Hoe het werkt leer je op dit congres! We geven je onder meer antwoord op de (meer…)


  • 18 mei 2018
   09:30 - 16:30

          Het inzetten van humor is een officiële verpleegkundige interventie (Bulechek, 2016). Dat humor een belangrijk instrument in de zorg is, wordt onderkend door diverse landelijke richtlijnen en protocollen. Het positieve effect van humor als evidence-based verpleegkundige interventie is wetenschappelijk aangetoond. Toch wordt er op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de (meer…)


  • 30 mei 2018
   09:30 - 16:35

          Jeuk is misschien wel de meest voorkomende huidklacht ter wereld en kan variëren van een milde prikkel tot een allesoverheersende en tot wanhoop drijvende sensatie. Zorgverleners hebben vaak de grootste moeite om de oorzaak te vinden (medicijngebruik, interne ziekten, huidaandoeningen, afwijkende laboratoriumuitslagen…) en ondertussen wil de patiënt van de jeuk af. (meer…)


  • 13 juni 2018
   09:30 - 16:35

          Verpleegkundigen en verzorgenden krijgen regelmatig te maken met slachtoffers van geweld. Zowel in het ziekenhuis, de thuiszorg, een gevangenis, een asielzoekerscentrum en op de ambulance kun je betrokken raken bij geweldszaken, en kun je een grote bijdrage leveren aan het signaleren en documenteren van bijvoorbeeld kindermishandeling, ouderenmishandeling en seksueel geweld. Toch (meer…)

 

Reageer

 

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *