Congressen


  • 14 maart 2018
   09:30 - 16:30

          Wat we eten (of juist niet) heeft grote invloed op onze gezondheid en vitaliteit. Door voeding kunnen ziektes ontstaan en kunnen genezingsprocessen worden beïnvloed. Voeding kan interacteren met medicijnen, een oplossing bieden bij chronische buikklachten en de genezing van wonden bevorderen. Tijdens dit congres bespreken we voedinggerelateerde problematiek met aandacht voor (meer…)


  • 28 maart 2018
   09:30 - 16:30

              Zorg verlenen in de laatste levensfase kan heel indrukwekkend, bijzonder en waardevol zijn. Niet langer staat genezing, maar de kwaliteit van het leven en het verlichten van het lijden centraal. Als verpleegkundige of verzorgende bied je dan ook vooral emotionele ondersteuning aan de patiënt en diens naasten. Goede communicatie (meer…)


  • 6 april 2018
   09:30 - 16:30

          In 1992 wees het ministerie van VWS vier centra voor chronische beademing aan, die verbonden moesten zijn met een academisch centrum. Deze organisatie, die wereldwijd uniek is, heeft ertoe geleid dat er op meerdere vlakken uitstekend wordt samengewerkt. Een concreet voorbeeld hiervan is de Veldnorm Chronische beademing, die met alle betrokken (meer…)


  • 20 april 2018
   09:30 - 16:30

          Reablement is iemand helpen om (weer) voor zichzelf te kunnen zorgen. Energie, levensvreugde en het dagelijks leven staan hierbij centraal. Een reablementtraject is tijdsgebonden en doelgericht. Het maakt je werk interessanter en je ziet direct de positieve effecten. Hoe het werkt leer je op dit congres! We geven je onder meer antwoord op de (meer…)


  • 18 mei 2018
   09:30 - 16:30

          Het inzetten van humor is een officiële verpleegkundige interventie (Bulechek, 2016). Dat humor een belangrijk instrument in de zorg is, wordt onderkend door diverse landelijke richtlijnen en protocollen. Het positieve effect van humor als evidence-based verpleegkundige interventie is wetenschappelijk aangetoond. Toch wordt er op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de (meer…)

 

Reageer

 

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *