Avondsymposium Over handen en voeten gesproken | 21 november 2017 | ReeHorst, Ede

 • 21 november 2017 | 18.30 – 22.00 uur | ReeHorst, Ede

  Avondsymposium

   

  Over handen en voeten gesproken      

  Hand-voetsyndroom is een veel voorkomende, maar vaak pas laat herkende bijwerking van chemotherapie. Het is zelden levensbedreigend, maar de impact voor de patiënt op alledaagse activiteiten (moeite met aankleden, eten maken, computer of instrument bedienen, wandelen) kan groot kan zijn. Het kan zich uiten in pijnlijke blaren en diepe vervellingen van de handen en voeten, en in een vroeg stadium als verkleurde, ongevoelige of juist voortdurend tintelende handen en voeten.

  Op deze interactieve avond met korte presentaties en veel workshops wordt uitgebreid bij dit onderwerp stilgestaan en krijg je onder meer antwoord op de vraag wat de verschillen zijn tussen hand-voetsyndroom en (vroege) neuropathie, en hand-voet-huidreactie, hun verschillende oorzaken en hoe je ze tijdig kunt herkennen en beoordelen. Ook de optimale behandeling van de klachten komt uitgebreid aan de orde.

  Na deze avond ben je in staat om het hand-voetsyndroom tijdig te herkennen, met de patiënt hierover te communiceren en het zo goed mogelijk te behandelen.

  Dit avondsymposium wordt vormgegeven en mede mogelijk gemaakt door NORDIC Pharma. Deelname is inclusief buffet.

   

  Praktische informatie

  Organisatie

  Dit avondsymposium wordt vormgegeven en mede mogelijk gemaakt door NORDIC Pharma.

   

   

  Waar en wanneer
  Dit avondsymposium is onderdeel van de Oncologiedagen voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en vindt plaats op 21 november 2017 van 18.30 tot 22.00 uur in congrescentrum ReeHorst te Ede.

  Accreditatie
  Accreditatie is toegekend door het Kwaliteitsregister V&V en het VSR voor 3 punten. Wil je voor de punten in aanmerking komen, vul dan je BIG-registratienummer OF het relatienummer van het Kwaliteitsregister V&V/Verpleegkundig Specialisten Register in.

  Aanmelden

  Dit avondsymposium is volgeboekt, aanmelden kan niet meer!

  Na registratie ontvang je een e-mail ter bevestiging, met een link naar een pdf, dit is je toegangsbewijs.  Ontvang je die e-mail niet, check dan even je spambox (vooral bij hotmailaccounts!) en/of neem contact op via info@congressenmetzorg.nl.

   

  • 21 november 2017
   18:30 - 22:00

  Locatie

  locatie  

  Adres
  Congrescentrum ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede