Avondsymposium Hand-voetsyndroom | 21 november 2017 | ReeHorst, Ede

 • 21 november 2017 | 18.30 – 22.00 uur | ReeHorst, Ede

  Avondsymposium Hand-voetsyndroom
  herkennen-begrijpen-behandelen-communiceren

  Misselijkheid, overgeven en haaruitval, dat verwachten patiënten wel als zij beginnen aan chemotherapie. Maar verkleurde, ongevoelige of juist voortdurend tintelende handen en voeten? Of pijnlijke blaren en vervellingen van de handen en voeten? Daar hadden ze waarschijnlijk nooit aan gedacht. Toch komen deze symptomen redelijk veel voor. Ze maken deel uit van het zogeheten hand-voetsyndroom, een bekende bijwerking van enkele vormen van chemotherapie.

  Deze avond krijg je onder meer antwoord op de vraag wat de verschillen zijn tussen neuropathie, hand-voetsyndroom en hand-voet-huidreactie; is de oorzaak anders? Moet of kun je ze ook anders behandelen?

  Je speelt een belangrijke rol in het beperken van de omvang en duur van de bijwerkingen. Als het hand-voetsyndroom toch optreedt, ben je in staat om deze tijdig te herkennen, de verschillen met hand-voet-huidreactie en neuropathie te begrijpen, te behandelen en weet je hoe te communiceren.

  Praktische informatie

  Organisatie

  Dit avondsymposium wordt vormgegeven en mede mogelijk gemaakt door NORDIC Pharma.

   

   

  Waar en wanneer
  Dit avondsymposium is onderdeel van de Oncologiedagen voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en vindt plaats op 21 november 2017 van 18.30 tot 22.00 uur in congrescentrum ReeHorst te Ede.

  Accreditatie
  Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V en het VSR voor 3 punten. Wil je voor de punten in aanmerking komen, vul dan je BIG-registratienummer OF het relatienummer van het Kwaliteitsregister V&V/Verpleegkundig Specialisten Register in.

  Aanmelden
  Deelname is gratis en inclusief buffet. Meld je aan door hieronder op de knop aanmelden te klikken. Na registratie ontvang je een e-mail ter bevestiging, met een link naar een pdf, dit is je toegangsbewijs.  Ontvang je die e-mail niet, check dan even je spambox (vooral bij hotmailaccounts!) en/of neem contact op via info@congressenmetzorg.nl.

   

   

  • 21 november 2017
   18:30 - 22:00
  Gratis toegang

  Locatie

  Locatie:  

  Adres
  Congrescentrum ReeHorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede