De Anneke van der Plaats-Award

 •  

  Wie wint De Anneke van der Plaats-Award 2017?

  Zoals vorig jaar al is aangekondigd wordt dit jaar voor het eerst de Anneke van der Plaats-Award uitgereikt, tijdens het congres ‘De wondere wereld van dementie’ op 11 oktober 2017. Dit initiatief van de Anneke van der Plaats-Foundation is tot stand gekomen in samenwerking met Congressen MetZorg. De Anneke van der Plaats-Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een medewerker en/of zijn of haar team van een zorginstelling die een speciale en waardevolle bijdrage levert op het gebied van zorg voor mensen met dementie, waarbij het uitgangspunt is dat het gedachtegoed van Anneke van der Plaats wordt toegepast.

  De prijs bestaat uit een oorkonde, gratis toegang voor 2 personen tot het congres ‘De wondere wereld van dementie’ in 2018 en deelname aan de workshop ‘Hersenkunde en dementie’. Deze workshop wordt beschikbaar gesteld door De Anneke van der Plaats-Foundation, heeft een waarde van € 700,00, wordt gegeven op locatie en is bestemd voor het gehele team waartoe de prijswinnaar behoort.

   

   

  Waar moet je aan voldoen? 

  – Jij en/of je team verbetert het welzijn en levert een waardevolle bijdrage aan het geluk van mensen met dementie
  – Het uitgangspunt hierbij is de toepassing van het gedachtegoed van Anneke van der Plaats met betrekking tot omgevingszorg, gebruikmakend van de Brein Omgeving Methodiek
  – De bijdrage is overdraagbaar naar andere settings, dat wil zeggen: het idee moet elders overgenomen kunnen worden

  Wat moet je doen?

  Maak een filmpje van max. 5 minuten of een (foto)verslag van hoe jij en/of je team mensen met dementie gelukkig maakt. Als je filmt met je telefoon, houd dan je telefoon horizontaal. Denk eraan dat als je bewoners filmt of fotografeert, ze daarvoor toestemming moeten hebben gegeven.

  Je kunt het filmpje of (foto)verslag mailen naar info@congressenmetzorg.nl (of versturen via www.wetransfer.com) onder vermelding van de titel van de bijdrage, de organisatie/instelling, je naam en een korte toelichting. Je ontvangt als het materiaal goed is aangekomen een bevestiging. De drie beste bijdrages worden uitgenodigd (max. 2 personen per bijdrage) om het congres ‘De wondere wereld van dementie’ bij te wonen. De winnaar wordt tijdens het congres bekendgemaakt. Inzenden kan tot 11 september 2017.

  Wie beoordeelt je inzending?

  De jury bestaat uit:
  – Anneke van der Plaats, sociaal geriater en docent, Van der Plaats Ouderenadvies, Utrecht, auteur van onder meer ‘De wondere wereld van dementie’ en ‘De dag door met dementie’
  – Paul Jansen Ph.D., MBA cognitie- & gedragswetenschapper, bestuurder Stichting Dementiewijs en directeur Anneke van der Plaats-Foundation
  – Dick Kits, medeauteur van ‘De dag door met dementie’, Kroese Kits particuliere zorg en verpleging, Gorinchem
  – Marcellino Bogers was ziekenverzorgende, verpleegkundige, verpleegkundig docent, cabaretier, en is mede-eigenaar van Congressen MetZorg en auteur van het boek ‘Humor als verpleegkundige interventie’

  Wie is Anneke van der Plaats?

  Dr. Anneke van der Plaats is sociaal geriater, wetenschapper, docent en adviseur. In 1983 heeft zij de eerste dagopvang voor ouderen in Nederland opgezet. Zij heeft vanaf 2000 wetenschappelijke kennis en complexe wetenschappelijke theorieën omtrent dementie vertaalt naar de dagelijkse praktijk. De door haar ontwikkelde Omgevingszorg, gericht op mensen met een beschadigd brein en de Brein Omgeving Methodiek (BOM™) om Omgevingszorg op een goede manier toe te passen, heeft een nieuwe kijk op zorg voor mensen met dementie gebracht, die zich in de praktijk bewezen heeft. Daarnaast is zij medeauteur van diverse boeken, waaronder De Wondere Wereld van Dementie (2008), Het demente brein (2014) en De dag door met dementie (2016). In 2016 is de Anneke van der Plaats-Foundation opgericht.

  Reden genoeg om een award te vernoemen naar Anneke van der Plaats, met als doel de toepassing van haar gedachtegoed over Omgevingszorg™ en de Brein Omgeving Methodiek™ (BOM™) te stimuleren en blijvend te streven naar het geluk van mensen met dementie.

  Heb je vragen? Mail dan naar info@congressenmetzorg.nl.